ξενοδοχεια κυπαρισσια OPTIONS

ξενοδοχεια κυπαρισσια Options

ξενοδοχεια κυπαρισσια Options

Blog Article

Αν και τα κυπαρίσσια μπορούν να μείνουν χωρίς πότισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να τα ποτίζουμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Παρόλο που διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Όσοι έχουν ήδη κολυμπήσει αποτραβιούνται στη σκιά, στα λιγοστά καφενεία της πλατείας στο Μώλο ή πάνω στο χωριό στη Βρύση. Αν και η καλύτερη ώρα για τη Βρύση είναι μετά τις επτά το απόγευμα.

Η Μεγάλη Άμμος είναι αυτή που κοιτά κατάματα τον ήλιο να ανατέλλει από τα νερά του Μυρτώου, που φτάνουν μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα, γιατί ορατή στεριά απέναντι δεν υπάρχει.

Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.

Πίσω από την παραλία, δίπλα στο δρόμο, βρίσκεται το σπήλαιο Θυννί στα Μαγιάτικα, που διακρίνεται δύσκολα και χρειάζεται προσοχή για να μπει κανείς. Η ονομασία Θυννί είναι τοπική και σημαίνει ζεστά, ρηχά νερά για να γεννούν τα εποχιακά ψάρια, όπως τα μαγιάτικα.

Το τακτικό πότισμα είναι σημαντικό για την υγεία ενός κυπαρισσιού, ιδίως σε περιόδους ξηρασίας. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεται το υπερβολικό πότισμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα.

Το κοινό κυπαρίσσι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά κωνοφόρα δέντρα και κυπαρισσοειδή φυτά, καθώς δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες click here και έντομα.

Μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τύπους εδαφών, όπως αμμώδη, αργιλώδη και αργιλώδη εδάφη, αλλά δεν ανέχονται εδάφη που είναι σταθερά υδαρή.

Και τέλος η Μητρόπολη, το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι του χωριού, που βλέπει στην ομορφότερη παραλία του.

Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.

Ο Αρμενιστής είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στο βορειοδυτικό άκρο της Ικαρίας, χτισμένο πάνω στο ακρωτήρι Στρεφώνι (Στρεφνόριο).

Μία ακόμα κοντινή παραλία είναι το Σπαραγαρίο, που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Report this page